Het nieuwe officiële logo

LogoLGW3 Logo LoopgroepWesterbork

 

Natuurlijk zullen we met weemoed afscheid nemen van ons oude logo. Maar het oude logo gaf in de moderne tijd van bestanden, websites etc. de laatste jaren vaak nog al wat praktische problemen. Het was zelfs zo dat we soms ons eigen logo met knippen en plakken van google-afbeeldingen moesten halen. Dat was ook de reden dat er eigenlijk meerdere logo’s in omloop waren, zoals lopers met de handen in de lucht en de groep lopers met de provincie op de achtergrond.
Nu we een nieuwe naam hadden gekozen voor onze vereniging, was het ook het moment om over een nieuw logo na te denken. Om het niet te ingewikkeld te maken en wij er ook een beetje haast mee wilden maken in verband met de aankomende Midden Drenthe Loop, hebben we besloten om het aan twee professionals over te laten. Uit de verschillende logo’s die wij toegezonden kregen hebben we de keuze laten beperken tot twee basisontwerpen. Toen was het tijd om het aan onze leden voor te leggen. En daar hebben we echt heel veel aan gehad. Als bestuur willen we de leden dan ook heel erg bedanken voor de uitgebreide en erg bruikbare input !!
De leden hebben ons zoveel bruikbare handvatten gegeven dat we met deze input terug naar de ontwerpster zijn gegaan. Hoewel veel leden het moderne 1e logo mooi vonden, was wel duidelijk dat de leden het samenlopen van man en vrouw heel belangrijk vinden. En natuurlijk is dit ook een van de pijlers van onze vereniging, gezelligheid. En lopen met een groep zorgt natuurlijk voor die gezelligheid. Onderstaande mening van een van onze leden vatte heel goed samen waar we mee verder zijn gegaan.
Het onderste logo met de man en vrouw vind ik mooi maar dan in het ronde logo. Het oude logo was ook rond, en man/vrouw erin maakt de logo levendig/ sprekend.
Toen de ontwerpster uiteindelijk met het bovenstaande logo aan kwam waren we unaniem in ons besluit, dit wordt hem. Waarbij er wel twee varianten zijn, namelijk een voor op een witte/lichte achtergrond en de ander voor op een donkere achtergrond, bijvoorbeeld voor op de (nieuwe) clubkleding. Ter toelichting: de open goudgele cirkel staat voor de zon. Soms is de zon de koperen ploert tijdens het lopen. Maar vaak ook is deze heerlijke zon de reden om lekker buiten te gaan lopen. Om deze zon in de tekst weer terug te laten komen is daarom gekozen voor open O-tjes.
Zoals gezegd zal het logo in verschillende varianten te zien zijn, maar nu zit het verschil alleen in de kleurstelling. Over niet al te lange tijd zal het logo (blauwe achtergrond, witte lopers en letters) prijken op onze nieuwe clubkleding, waarbij (uiteraard) ook de kleur van het shirt kobaltblauw zal zijn.

Dit bericht is geplaatst in Informatief, Nieuws, Verenigingsnieuws. Bookmark de permalink.