off

Jannes Dolfing mist podium op 1 sec

Drie atleten van Loopgroep Westerbork verschenen zaterdag aan de start van de Viaductenloop in Zuidwolde. De loop over 5 Engelse mijlen over 4 viaducten bij Zuidwolde is onderdeel van het Loopcircuit De Wolden. De viaducten maken deze wedstrijd extra pittig. Na een kwakkelend winterseizoen begint Jannes Dolfing, met het stijgen van de temperaturen, weer een beetje in vorm te komen. De eerste 7,5km werden met een gemiddelde snelheid van 16km\u afgelegd, waarna een machtige eindsprint in de laatste 500m, het podium veilig zou moeten stellen. De snelheid van ruim 22km\u in de eindsprint was helaas net niet voldoende om op het podium te komen. De tijd van 29.36 min stemde wel tot grote tevredenheid.
Arend Enting vierde een jubileum tijdens deze loopwedstrijd. Het was zijn 300e loop in wedstrijdverband als lid van de loopgroep Westerbork. Helaas had Enting geen goede dag. Hij wist de finish te bereiken in 37.55 min, waarmee zijn tempo lager lag dan tijdens de halve marathon van Haren enkele weken terug.
Renate Kikkert wist haar goede vorm van de laatste weken te behouden en bereikte de finish in 43.58 min.
eindsprint jannes