Midden Drenthe Loop over gewijzigd parcours

Midden Drenthe Loop 2014

Bij de start van de 5 km en 10 km-wedstrijd. Foto van Marjon Speelman

Op het laatste moment besloot de organisatie van de Midden Drenthe Loop om de routes van de 10 kilometer en de halve marathon te wijzigen. Door de vele regen van de afgelopen week waren de bospaden in Boswachterij Grolloo  veranderd in modderpoelen met diepe plassen. Alleen het geheel verharde parcours van de 5 kilometer-wedstrijd bleef ongewijzigd. De 10 kilometer-lopers liepen dit rondje door Elp twee keer. Voor de halve marathon werd een geheel nieuwe route uitgezet. Het slechte weer was vermoedelijk ook de reden dat er ongeveer 100 minder deelnemers dan vorig jaar aan de start van de wedstrijd van Trimclub Rijlust in Zwiggelte stonden, die dit jaar voor de 28e keer werd georganiseerd.

De 239 hardlopers die zaterdag aan de start stonden bij Kort Landbouwmechanisatie, de hoofdsponsor van de organiserende loopgroep, hadden weinig last van de regen. Vanwege de gewijzigde routes was er weinig kans op parcoursrecords dit jaar. Menig loper haalde wel een persoonlijk record.

Voor de wedstrijd van de volwassenen liepen 29 kinderen een afstand van één of anderhalve kilometer. Op de 1.000 meter domineerde Maud Visscher (9). Ronald Dolfing (12) won de 1.500 meter.

De halve marathon werd gewonnen door Aard van der Vinne (1:22:54) en Anita Spieker (1:38:32). De snelste 10 kilometer-lopers waren Raymond van der Boom (33:57) en Alienka Haft (46:22). Jarno Dekker (18:36) en Joelle de Ruiter (20:26) wonnen de 5 kilometer.

Ook de KORT-lopers presteerden goed bij de Midden Drenthe Loop. Drie leden van Trimclub Rijlust haalden een podiumplaats. Jannes Dolfing werd eerste bij de heren 40 plus op de 10 km in een tijd van 36:14. In een tijd van 21:13 wist Hermien Koerts de tweede plaats bij de dames 40 min te bemachtigen. Richard Kort werd in 20:53 derde bij de heren onder de 40.

Klaasje Biel, die dit jaar voor het achtste jaar meehielp als vrijwilliger bij de Midden Drenthe Loop, liep zondag in Emmen de Rietplasloop. Ze liep de 5 km in 27:06.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden: trimclubrijlust.nl/midden-drenthe-loop/uitslagen

 Marjon Speelman maakte een kleine 900 foto’s van de Midden Drenthe Loop 2014.

Vlak voor de start van de jeugdloop. Foto van Marjon Speelman

Vlak voor de start van de jeugdloop. Foto van Marjon Speelman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Verenigingsnieuws, Wedstrijden. Bookmark de permalink.