Rijlustlopers in de media

Rijlust lopers in de media   (Archief)  2012


Actueel

Marsdijkrun voor Dolfing (26-05-2013)

KORT-loper Jannes Dolfing, van de Trimclub Rijlust uit Westerbork, was zaterdagmorgen de snelste manV40 bij de 5km van de Marsdijkrun in Assen. Geheel tegen zijn eigen gewoonte in ging hij zonder plan van start door op gevoel te gaan lopen. Vlak voor de finish lag hij nog derde, maar met een sublieme eindsprint wist hij de winst naar zich toe te halen. Met een snelle 17.13 minuut als resultaat. Niet eerder was hij zo snel op deze korte afstand.

Een week eerder liep ook KORT-loper Arnoud Gils sneller dan hij ooit had gedaan. Op de 10km van de Nelly Comanrun in Stadskanaal liep hij een pr van 37.08.

Batterink en Koerts op podium

Laura Batterink en Hermien Koerts, beiden KORT-loopsters en lid van de Trimclub Rijlust uit Westerbork hebben zondagmiddag een mooi resultaat neergezet bij de Rietplasloop in Emmen. Batterink wist de 10km af te leggen in 42.20 minuut(pr) en dat resulteerde in een prima tweede plaats. Koerts finishte als derde in 43.32 minuut. Zodoende stonden beiden bij de prijsuitreiking op het podium.

Anita Hegen startte ook op de 10km. Zij liep deze afstand, samen met Harry Vos, in 52.10 minuut(pr).

Gert-Jaap Dekker liep de 5km in 24.16 minuut(pr).

KORT-loper Jannes Dolfing liep de hoofdafstand van 15km. Hij wist in deze sterk bezette wedstrijd een erg snelle tijd neer te zetten van 55.58 minuut.

In Nieuwolda werd afgelopen woensdag de Hamrikkerklaploop georganiseerd. Arnoud Gils vertegenwoordigde hier de KORT kleuren met verve, want hij wist de ruim 10km lange wedstrijd te lopen in 38.19 minuut. Niet eerder was hij zo snel op deze afstand.

Cascadepodium voor Batterink

Laura Batterink, KORT-loopster bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork heeft zondagmiddag bij de Hoogeveense Cascaderun een prima prestatie neergezet op de 5 mijl. Na een snelle start kon zij gedurende de wedstrijd haar tempo redelijk vasthouden, ondanks de toch wel aanwezige warme lucht in de nieuwbouwwijken van Hoogeveen. Met een persoonlijke toptijd van 33.56 minuut wist zij beslag te leggen op de tweede plaats bij de Dames35+.

Ook KORT-loper Jannes Dolfing was bovenin de uitslagenlijsten terug te vinden. In de sterk bezette mannenwedstrijd wist hij zich goed te handhaven met een pr van 29.36 minuut. Hiermee was hij de snelste KORT-loper.

Minstens 20 andere Trimclub Rijlust leden liepen vandaag ook de 5 of 10 mijl van de Cascadeloop.

Veel van deze uitslagen zijn op dit moment nog niet binnen bij de redacteur, vandaar dit voorlopig verslag.

In Horst aan de Maas werd zondag de EK en NK Powerman gehouden. Deze lange duathlonwedstrijd(15L-60F-7.5L) werd door Arend Enting afgelegd in 3.45.18 uur. Een losgeschoten helmbandje kostte hem tijdens de eerste wissel , van lopen naar fietsen, veel tijd, waardoor een verbetering van zijn tijd van vorig jaar er net niet in zat. Enting werd op het matig bezette NK 4e bij de heren 50-55 jaar.

Mooie Marathontijd

Alex van Wamel, KORT-loper bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork heeft zondagmiddag een prima prestatie neergezet door bij de marathon van Rotterdam een prima tijd te lopen van 3.19.36 uur. Voor van Wamel betekende dit een grote verbetering tov zijn eerste marathon, alhoewel de omstandigheden in Rotterdam niet echt goed waren. Het was met name de vrij hoge temperatuur die van Wamel parten speelde. Veel deelnemers, waaronder van Wamel, maar ook de toplopers, kregen na circa 30km toch last van de warmte, met als gevolg tempoverlies. Voor van Wamel betekende dit dat hij zijn schema aan moest passen. Toch was hij na het finishen op de Coolsingel een gelukkig man.

In het Groningse Sellingen liep Arnoud Gils zondag opnieuw een snelle halve marathon. Op een bochtig, soms onverhard parcours presteerde Gils erg goed. De warmte was gelukkig nog niet echt doorgedrongen tot deze regio. Gils kon uitermate goed omgaan met de omstandigheden en finishte als derde bij de heren senioren in een pr van 1.26.58 uur.

Vorige week dinsdag werd in Hoogeveen de Primera de Haan 4 mijl run georganiseerd. KORT-loper Jannes Dolfing wist hier opnieuw in de bovenste regionen te finishen. Hij werd vierde in 23.23 minuut. Dit betekende voor hem een verbetering van zijn vorige toptijd met een halve minuut.

Arend Enting finishte in 28.39 minuut. 2 Dagen eerder stond Enting ook al aan de start van de 8 van Assen. Daar finishte hij in de keurige tijd van 34.49 minuut.

Diezelfde dag liep Gert-Jaap Dekker zijn 2e halve marathon. In het Poolse Poznan finishte hij in 2.06.21 uur.

Gils in vorm (24-03-2013)

De in Beilen woonachtige hardloper Arnoud Gils, uitkomend voor de Trimclub Rijlust uit Westerbork, heeft zaterdagmiddag onder zware omstandigheden een mooie persoonlijke toptijd gelopen op de halve marathon.

In Leek startte hij zaterdagmiddag om 14.00 uur op de halve marathon van de Leekster LenteLoop. De omstandigheden waren ronduit slecht te noemen. Een harde koude, gure oostenwind was voor veel deelnemers een zware tegenstander. Door deze zware omstandigheden begon Gils behoudend. Af en toe waren de rukwinden zo hevig dat enkele hardlopers hierdoor ten val kwamen. Ook Gils werd soms bijna van de weg gewaaid. Maar na 13km wedstrijd kregen de hardlopers de wind van opzij en in de rug. Gils kon hierdoor goed versnellen met tempo’s onder de 4 minuten per km. Met een mooie eindtijd van 1.27.14 uur(pr) passeerde hij de finish. Een zesde plaats was daardoor zijn deel.

In Zuidwolde werd zaterdag de eerste Zuudwoldiger Viaductenloop georganiseerd. KORT-loopster Hermien Koerts liep hier op de 5-mijl naar de 5eplaats met een eindtijd van 36.39 minuut.

Winst Dolfing in Lenteloop (17-03-2013)

Jannes Dolfing, KORT-loper bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork  was zaterdagmiddag de snelste veteraan bij de 10km van de Lenteloop in Emmen. Het parcours, waarop de wind redelijk vrij spel had, bestond uit één grote ronde. Dolfing wist deze ronde in 38.31 minuut te lopen. Hiermee werd hij afgetekend winnaar bij de M40+.

KORT-loper Rudy Wolf liep in Arnhem, bij het “rondje Nederland” een pr op de 10km. Hij finishte in 59.40 minuut.

Minimaal 10 persoonlijke records (10-03-2013).

Een voorjaarsklassieker, dat heet de halve marathon van Haren te zijn. Maar zo voelde het gisteren in Haren niet. Het was koud, nat en guur op deze 2e zaterdag in maart. Maar ondanks dat stonden er wel 15 KORT-lopers aan de start van de 21.1km. Binnen de loopgroep werd ook al gesproken van project Haren. De helft van KORT-lopers hadden namelijk de laatste weken gezamenlijk de lange duurlopen gedaan. Deels omdat dat leuk was, deels voor de teambuilding en deels om elkaar te motiveren.

Anita Kleis en Jeanet Winkel liepen zaterdag beide hun eerste halve marathon.  Anita was met een tijd van 2.24.19 uur erg tevreden. Haar loopmaatje, Gert Vos, kon door de griep helaas vandaag niet starten, maar Anita vond tijdens de wedstrijd een ander waar ze mee kon lopen. Jeanet Winkel, die ook haar loopmaatje miste[Ingrid Boelen raakte bij de 4-mijl van Börk geblesseerd]finishte in 2.14.45 uur.

Marcel Kuizenga liep voor het eerst onder de twee uur. Met een eindtijd van 1.58.53 uur was hij een blij man. Erwin Beuving liep in het natte Haren zijn tweede halve. Hij was 2 minuten sneller dan zijn vorige[Egmond], en finishte in 1.55.18 uur.

Zweers Wijnholds werd op de fiets vergezeld door de geblesseerde Johnny Meppelink. Johnny had door een verkeerde beweging bij het voetballen zijn lies geblesseerd. Zweers finishte in 1.51.21 uur.

Arend Stevens, onze Roparun-man, liep net boven de 12km/uur en kwam daardoor in 1.44.31 uur over de streep. Hij had Harry Vos in het vizier, maar kreeg hem niet meer te pakken. Harry finishte in 1.44.06 uur.

Arend Enting, de man die in Haren al vaak aan de start stond, kende een minder prettige wedstrijd. Hij moest al na 2km lossen uit zijn tempogroep. Omdat uitstappen geen optie was, liep hij door naar de finish in 1.40.32 uur. De laatste km kon hij Philip Wildevuur nog mooi even meeslepen naar de streep. Philip, die de halve wedstrijd in dezelfde tempogroep had gelopen, moest na 13km lossen uit die groep. Arend Enting haalde Philip na 20km weer bij en prikkelde Philip nog even om alles te geven wat hij had. Zo kwam het dat de laatste km van Philip toch nog weer in een goed tempo ging.  Philip verbeterde zo zijn pr naar 1.40.30 uur.

Henderikus Doorten kon de tempogroep bijhouden tot ruim 18km. Toen liepen zijn benen vol. Maar toch kwam er een mooie 1.38.44 uur op de klokken voor hem.

Martin Speelman, de hoofdhaas van de tempogroep, liep van start naar finish in een exact vlak tempo naar een eindtijd van 1.37.29 uur. René Kuijpers finishte vlak voor hem in 1.37.11 uur.

De grote verrassing was Richard Kort. Doordat hij bij de start verder naar achteren stond, moest hij in de eerste 3km flink aanpoten om bij de groep te komen. Dit lukte hem goed. Maar pas bij het 20km-punt kwamen Richard, Martin  en René er achter dat door deze start van Richard, hij een snellere netto-tijd had dan de rest. Richard finishte hierdoor als snelste van de tempogroep in een pr van 1.36.48 uur.

Laura Batterink liep vandaag de stenen bijna uit de straat. De eerste km wou ze de tempogroep nog wel vergezellen, maar toen zette ze haar versnelling al iets hoger. Gestaag liep ze uit op de rest, met als resultaat een heel mooie 1.34.05 uur en een eerste plaats bij de dames40+. Glunderend stond zij dan ook natijd in de kantine op het podium. Een goed gevulde envelop ging mee terug naar Westerbork.

De snelste KORT-man was zoals verwacht Jannes Dolfing. Met muts op en handschoenen aan en op wedstrijdschoenen[zonder profiel] stond hij in het startvak. Doordat een gedeelte van het parcours slecht beloopbaar was, verloor hij met zijn schoenen wel wat tijd, dit omdat de grip hier volledig afwezig was. Maar met een eindtijd van 1.23.40 uur werd hij toch keurig derde bij de heren 40+. Alleen wist hij dat niet, en daardoor bleef zijn podiumplaats tijdens de ceremonie leeg. Hij was al naar huis gegaan. Samenvattend kunnen we wel concluderen dat de vereniging zich in Haren duidelijk heeft laten zien. Een compliment aan alle KORT-lopers.

Hermien Koerts, sinds kort ook lid van de loopgroep, startte zaterdag in Stuifzand bij de 8km lange Stuifzandcross. In een keurige 40.19 minuut finishte zij als eerste dame V35+. Ook voor haar dus het podium.

Arend E

Debuut Dekker (10-02-2013)

Gert-Jaap Dekker, KORT-loper bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork, heeft zondagmiddag zijn eerste halve marathon gelopen. De oorspronkelijk uit Noord-Holland komende Dekker had de Groet uit Schoorl Run uitgekozen om voor het eerst 21.1km hard te lopen in wedstrijdverband. Enige wedstrijdervaring had Dekker opgebouwd door oa een 5km en de Dam tot Damloop(16.1km) te lopen. Zondagmiddag ging het tot 18 km goed, daarna moest hij toch wat tempo inleveren. Dat nam niet weg dat hij erg tevreden was met een eindtijd van 1.59.50 uur.

Apeldoorn kleurt KORT-blauw. (03-02-2013)

22 Hardlopers van de Trimclub Rijlust uit Westerbork meldden zich zondagmorgen in Apeldoorn om te starten bij de 40e Midwintermarathon. Onder prima omstandigheden, enkele graden boven nul en een wind die gunstig was, startten 18 van hen om 11.30 uur op de 18.6km lange MiniMarathon. KORT-loper Martin Speelman was de snelste van hen. Hij verbeterde zijn tijd van vorig jaar met enkele seconden door in 1.24.04 uur te finishen. Philip Wildevuur was de tweede KORT-man in 1.28.25 uur. Derde werd Harry Vos in 1.30.57 uur. Naar eigen zeggen was hij hier super blij mee.

Arend Stevens was ook een tevreden man met 1.32.25 uur. Hij begint weer km’s te maken vanwege zijn deelname aan de Roparun, later dit jaar. Marten van der Steeg waagde zich voor het eerst aan deze afstand. Hij finishte in 1.42.36 uur. Ook Egge te Have(1.47.46) en Henri Vierhoven(1.47.52) debuteerden op deze afstand. Beiden waren tevreden met hun eindtijd. En nog meer tevreden waren ze met de opbouw van de race. Marcel Kuizenga, die vorige week ook startte in het besneeuwde Havelte, was deze keer meer tevreden over zijn tijd(1.50.56). Rudy Wolf finishte in 1.51.19 uur. Ook voor Gert Vos was het zijn eerste start op een langere afstand. Hij finishte in 2.06.25 uur.

Bij de dames was Hanneke Scholing de rapste. Amper 2 weken na haar ongelukkige val tijdens een looptraining stond zij toch aan de start. Zij finishte in 1.40.17 uur. Tweede dame werd Hetty van Burg in 1.44.45 uur. De derde damesplaats werd gedeeld door Sonja van Baar en Erna Jokshorst in 1.51.05 uur. Klaasje Biel, die lovend was over de complete organisatie in Apeldoorn, finishte in 1.56.29uur. Zij werd gevolgd door Maria Scheerooren in 1.57.03 uur. Vervolgens finishte Henny Gritter in 2.05.04. De rij werd gesloten door de ook op deze afstand debuterende Anita Kleis in 2.06.24 uur.

Er waren 4 KORT-lopers die voor de 27.5km lange Asselronde hadden gekozen. Arnoud Gils, in training voor de marathon van Rotterdam, was de snelste. Hij liep deze wedstrijd deels als training en finishte in 2.04.56 uur. Arend Enting finishte in 2.13.24 uur. Alex van Wamel, net als Gils in training voor de marathon, liep ook deze wedstrijd deels als training en finishte vlak na Enting in 2.13.48 uur.

Laura Batterink, de enige KORT-dame op deze afstand, zette een erg goede tijd neer door in de subtop te finishen met 2.10.06 uur. Na het hoogste punt in deze wedstrijd te zijn gepasseerd(na 18km), kon zij erg goed haar tempo opvoeren.

In Zuidlaren startten zondagmorgen Jannes Dolfing en Richard Kort op de 8km lange Agnoud Magnin wintercross. Op het zware parcours, dat alle elementen van een cross in zich had, finishte Dolfing in 33.46 minuut en Kort in 43.31 minuut.

Gladde Hunebed (26 januari 2013)

Een bevroren ondergrond met daarop een laag sneeuw. Dat was het parcours van de 15km lange Hunebedloop die zaterdag werd gelopen in de omgeving van Havelte. 8 KORT-lopers hadden zich ingeschreven voor deze mooie maar door de omstandigheden zware cross. KORT-loper Alex van Wamel liep de korte afstand, 8km, in 32.33 minuut. Dit had wel sneller gekund, maar door een verkeerde schoenkeuze koos van Wamel toch maar voor zekerheid in plaats van snelheid.

Op de hoofdafstand, de 15km, was Arend Enting de snelste KORT-loper. Ondanks dat er niet echt op wedstrijdsnelheid kon worden gelopen, was hij toch tevreden met een eindtijd van 1.10.33 uur. Na hem finishten Richard Kort(1.12.29), Arend Stevens(1.15.39), Rudy Wolf(1.29.00) en Marcel Kuizinga(1.30.42). De enige KORT-dame, Erna Jokshorst, finishte in 1.30.38 uur.

Koude UDIK-loop (20 januari 2013)

Zaterdagmiddag heeft Arnoud Gils, KORT-loper bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork een prima resultaat neergezet in Klijndijk tijdens de jaarlijkse UDIKloop. Op een hard bevroren parcours was het voor de lopers niet gemakkelijk. Ook de gure wind maakte deze wedstrijd extra zwaar. Deze omstandigheden hadden echter op Gils geen invloed. Hij liep zijn op één na beste 10-km tijd ooit door na 38.28 minuut als 7e te finishen.

4-Mijl van Börk  (12 januari 2013)

Zaterdagmiddag werd voor de tweede keer de 4 mijl van Börk gelopen. Deze clubwedstrijd van de Trimclub Rijlust uit Westerbork  werd net als vorig jaar onder prachtige omstandigheden gelopen. Er was alleen één groot verschil: Dit jaar had het in de nacht ervoor behoorlijk gesneeuwd. Dit maakte dat het onverharde deel van het wedstrijdparcours zeer slecht begaanbaar was.  Het maakte de wedstrijd echter wel interessant. Bij de heren was Jannes Dolfing de te kloppen man. Maar Dolfing liep voor wat hij waard was en wist de wisseltrofee in zijn eigen prijzenkast te houden met een mooie overwinning in 24.45 minuut.

Alex van Wamel wist beslag te leggen op de tweede plaats met een eindtijd van 25.28 minuut. De derde tijd werd gelopen door de zoon van bestuurslid Arend Stevens. Arwolt Stevens finishte in 28.29 minuut.

Bij de dames eigenlijk het zelfde scenario als bij de mannen. De wisseltrofee was in het bezit van Laura Batterink. Zij gaf de concurrentie geen kans en kon de trofee, door opnieuw te winnen(28.47 minuut),mee naar huis nemen.

De tweede tijd werd gelopen door het KORT-model Feline Platzer. Zij kwam over de finish in 33.36 minuut. Hetty van Burg wist beslag te leggen op de derde tijd in 33.45 minuut.

Pechvogel van de dag was Ingrid Boelen. Zij viel met een ernstig geblesseerde enkel, die in het ziekenhuis in het gips werd gezet,  uit.

Laura Batterink, KORT-loopster bij de Trimclub Rijlust uit Westerbork heeft zondagmiddag bij de Hoogeveense Cascaderun een prima prestatie neergezet op de 5 mijl. Na een snelle start kon zij gedurende de wedstrijd haar tempo redelijk vasthouden, ondanks de toch wel aanwezige warme lucht in de nieuwbouwwijken van Hoogeveen. Met een persoonlijke toptijd van 33.56 minuut wist zij beslag te leggen op de tweede plaats bij de Dames35+.

Ook KORT-loper Jannes Dolfing was bovenin de uitslagenlijsten terug te vinden. In de sterk bezette mannenwedstrijd wist hij zich goed te handhaven met een pr van 29.36 minuut. Hiermee was hij de snelste KORT-loper.

Minstens 20 andere Trimclub Rijlust leden liepen vandaag ook de 5 of 10 mijl van de Cascadeloop.

Veel van deze uitslagen zijn op dit moment nog niet binnen bij de redacteur, vandaar dit voorlopig verslag.

In Horst aan de Maas werd zondag de EK en NK Powerman gehouden. Deze lange duathlonwedstrijd(15L-60F-7.5L) werd door Arend Enting afgelegd in 3.45.18 uur. Een losgeschoten helmbandje kostte hem tijdens de eerste wissel , van lopen naar fietsen, veel tijd, waardoor een verbetering van zijn tijd van vorig jaar er net niet in zat. Enting werd op het matig bezette NK 4e bij de heren 50-55 jaar.

Laura Batterink en Hermien Koerts, beiden KORT-loopsters en lid van de Trimclub Rijlust uit Westerbork hebben zondagmiddag een mooi resultaat neergezet bij de Rietplasloop in Emmen. Batterink wist de 10km af te leggen in 42.20 minuut(pr) en dat resulteerde in een prima tweede plaats. Koerts finishte als derde in 43.32 minuut. Zodoende stonden beiden bij de prijsuitreiking op het podium.

Anita Hegen startte ook op de 10km. Zij liep deze afstand, samen met Harry Vos, in 52.10 minuut(pr).

Gert-Jaap Dekker liep de 5km in 24.16 minuut(pr).

KORT-loper Jannes Dolfing liep de hoofdafstand van 15km. Hij wist in deze sterk bezette wedstrijd een erg snelle tijd neer te zetten van 55.58 minuut.

In Nieuwolda werd afgelopen woensdag de Hamrikkerklaploop georganiseerd. Arnoud Gils vertegenwoordigde hier de KORT kleuren met verve, want hij wist de ruim 10km lange wedstrijd te lopen in 38.19 minuut. Niet eerder was hij zo snel op deze afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *