Batterink 3e in loodzware N70 trailmarathon

Dit weekend waren verschillende Kort Mechanisatie lopers van Loopgroep Westerbork actief op de trails. Laura Batterink liep de N70 trail in het Rijk van Nijmegen. Het parcours door heuvelachtig en bosrijk gebied, heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer en bevat zo’n 450 hoogtemeters. Zowel de eerste, als tweede ronde werden door Batterink voltooid in 1,5 uur. De laatste ronde duurde iets langer, waardoor na 4.50 uur de finish van deze trailmarathon was bereikt. Hiermee behaalde Batterink heel knap de 3e plaats.
Henri Vierhoven en Harry Prins liepen in Vledderveen de Raventrail door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een bosgebied vol variatie, met vennetjes en heide, met moeras en stuifzand, met bolle akkers en bloeiende beekdalen. Het lopen ging moeizaam, maar Vierhoven voltooide de 30 onverharde, modderige kilometers in 3.48 uur. Prins liep voor het eerst een 15km en voltooide deze afstand in 1.43 uur.
Trea de Vries deed mee aan een nieuw concept van de RunForestRun serie. Een Run-Swim wedstrijd in Gieten in het mooie gebied rond het zwembad de Zwanemeer. Ten tijde van het maken van dit artikel was de tijd van de Vries van de 500m zwemmen en 5km lopen helaas nog niet bekend.
Jos Hoornstra en Jannes Dolfing liepen donderdagavond de Wiekloop in de Wijk. Het vernieuwde parcours van 5km werd door Hoornstra 1 maal gelopen, Dolfing liep het rondje 2 maal. Met name het gladde en modderige start\finish gebied leverde voor veel lopers wat problemen op. Hoornstra wist na 5km de finish in 22.37min te bereiken. Dolfing wist met zijn 10km in 37.18min de 2e plaats te bereiken in zijn klasse.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.