Cascaderun Hoogeveen of de (halve) marathon van Enschede

MarjonSpeelmanEnschedeHet was een druk weekend voor de atleten van loopgroep Westerbork. Marjon Speelman zocht het wat verder van huis dan de rest en liep de halve marathon in Enschede. Dit is de oudste marathon van Nederland, de eerste marathon in Enschede vond plaats op 12 juli 1947. Het parcours voert door de binnenstad en het buitengebied van Enschede. Aangemoedigd door man, zonen en het talrijke publiek liep Marjon in het gezelschap van een persoonlijke haas, een constante race met een gemiddelde snelheid van 9,9 kilometer per uur. Hiermee bereikte zij een eindtijd van 2.07.28 uur, een nieuw persoonlijk record.

Bij de 10e Cascaderun in Hoogeveen stonden meerdere lopers van de loopgroep aan de start. Dit evenement is de grootste hardloopwedstrijd in Drenthe. Met een deelname van meer dan 8500 lopers en 35.000 toeschouwers een unieke gebeurtenis. Het parcours gaat via het viaduct bij het Bethesda ziekenhuis, door de verschillende woonwijken in Hoogeveen naar het centrum in Hoogeveen. De finish ligt midden op de Hoofdstraat. Onderweg staan er op verschillende plekken veel DJ’s en muziekbandjes om muziek te maken en de boel op te zwepen.

Er kon gekozen worden voor 2 afstanden, namelijk de 5 mijl en de 10 mijl. Frits Michiels was voor de Loopgroep Westerbork de snelste loper. Hij bereikte de eindstreep in een tijd van 1.21.51 uur. René Lammerts van Bueren liep 1.22.17 uur. Renate Kikkert liep een nieuw PR op deze afstand in een tijd van 1.25.31 uur. Trainer van de loopgroep en haas voor Renate, Harry Vos, liep een tijd van 1.25.33 uur. Chery Wortelboer liep in een constante race naar een tijd van 1.32.50 uur.

Op de 5 mijl liep Laura Batterink een sterke wedstrijd. Bij de dames 45+ haalde zij een eerste plaats in een tijd van 33.26 min. Laura is in voorbereiding op de koning van Spanje trail van volgende week. Hier loopt zij dan, vergezeld door meerdere lopers van de loopgroep, de 37 kilometer. Hetty van Burg is weer volledig hersteld van haar halve marathon van Wenen van vorige week en liep een vlotte 42.57 min over de 5 mijl. Hedwig Batterink (ook in voorbereiding op de Koning van Spanje trail van volgende week) deed er 44.39 min over, Annette Witterholt gaf niet veel toe met een tijd van 45.53 min. Henriette Wortelboer gaf het goede lopen tijdens de 4 mijl van Emmen een goed vervolg en behaalde een eindtijd van 51.13 min. Zij gaf aan prettig gelopen te hebben in een goede sfeer met veel publiek. Ondanks de lage temperatuur en een flinke hagelbui was ze erg tevreden met het resultaat.

Voor meer uitslagen zie: Uitslagen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.