Druk loopweekend voor loopgroep Westerbork.

Druk loopweekend voor loopgroep Westerbork.

Rood omrand staat de datum van 15 november 2015 in de agenda van een aantal leden van de loopgroep Westerbork. De dag van de Scholten Awater zevenheuvelen loop in Nijmegen. Maanden van training, opbouw in schema, VAM berg trainingen, viaducttrainingen in Spier en kilometers maken komt samen in dit evenement. Samen met 60.000 andere lopers deelnemen aan DE najaarsklassieker van Nederland. Het heuvelachtige parcours voert vanaf het centrum van Nijmegen naar Groesbeek, Berg & Dal en weer terug naar de Groesbeekseweg. De eerste vijf kilometers zijn verraderlijk door het vals plat. Het middenstuk kent enkele pittige heuvels en voert over de Zevenheuvelenweg, de laatste vier kilometers gaan overwegend vals plat naar beneden. De totale afstand is 15 kilometer.

Namens de loopgroep Westerbork was Jannes Dolfing de snelste loper in een tijd van 58.45 minuut.

Harry Prins liep de 15 kilometer volgens eigen opbouw in een tijd van 1.41.09.

Esther Draaisma volgde een strak schema. Ze liep de eerste 10 kilometer in een Z3 tempo en de laatste 5 kilometer in een Z4 tempo. Zij bereikte de eindstreep in een tijd van 1.42.22. Henriette Wortelboer liep haar eigen race en bereikte samen met Tineke Hoiting de eindstreep in een tijd van 1.44.01. Tineke was een fractie sneller in 1.44.00.

Vios 1

Op de foto (gemaakt door Esther Draaisma) de tevreden dames na binnenkomst met vlnr: Esther Draaisma, Tineke Hoiting en Henriette Wortelboer.

Op zaterdag 14 november nam Arend Enting deel aan de VIOS cross in Hollandscheveld. Hij liep de 7,7 kilometer over een nat en zompig parcours in een tijd van 37.58 minuut. Hij bereikte een 6e plaats in de klassering en was hier best tevreden mee.

Vios

Henri Vierhoven koos zondag 15 november 2015 uit voor een training in de vorm van Utrechtse heuvelrug trail over 31,5 kilometer. Hij is in voorbereiding op de “’t is voor niks loop 2015” aan het eind van deze maand. Henri bereikte de eindstreep in een tijd van 3.48.21. Het was een pittig parcours met veel blubber, veel heuvels in het begin en veel vals plat op het eind.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.