Hunebedloop en de Groene 4 Mijl

Zaterdag 30 januari werd de hunebedloop in Havelte georganiseerd door AV de sprinter. De verschillende afstanden (5,5, 7,5 en 15,2 kilometer) gaan door de prachtige omgeving van Havelte en komen langs de grafheuvels en natuurlijk langs de Hunebedden, over meestal onverharde bospaden met hier en daar een verraderlijk klimmetje. Door de overvloedige regen van de laatste dagen was het parcours nat en glibberig. Scherprechter in het parcours was de glibberige klim aan het eind.

Namens loopgroep Westerbork stonden Jannes Dolfing en Arend Enting aan de start. Dolfing liep de 7,5 kilometer in een tijd van 31.17 minuut en behaalde hiermee een 2e plaats overall in het klassement. Arend Enting liep de 15,2 kilometer in een tijd van 1.12.49 en was hiermee een tevreden man.

Zondag 31 januari stonden 2 atleten van de loopgroep Westerbork aan de start van de groene 4 mijl in Eelderwolde. De groene 4 mijl is de nieuwe winterloop in Noord Nederland. Er kon gekozen worden voor een ronde van 6,4 kilometer en een trailrun van 18.8 kilometer. De beide afstanden zijn grotendeels off road, waarbij zandpaden en grasdijken elkaar afwisselen. Er wordt gelopen in natuurgebied de Onlanden wat in beheer is van Natuurmonumenten. Hedwig Batterink liep de 6,4 kilometer in een tijd van 37.49. Laura Batterink liep de 18,4 kilometer in een tijd van 1.37.39 en behaalde hiermee een 3e plaats in het eindklassement bij de dames.

Arend

Jannes

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.