Lenteloop, viaductenloop, Waddenloop, trainingsloop en museumloop voor KORT-lopers

Laura Batterink vlak voor de finish van de 32 van Kampen

Laura Batterink vlak voor de finish van de 32 van Kampen

Arnoud Gils van Trimclub Rijlust uit Westerbork won zaterdag in Leek de derde prijs bij de Leekster Lenteloop. De KORT-loper had verwacht dat hij de 10 kilometer ruim onder de 37 minuten kon lopen en een persoonlijk record kon boeken, maar de afstand van het parcours gooide roet in het eten. Die was namelijk 200 meter langer dan 10 km. Gezien het lengteverschil was Gils ook tevreden met zijn tijd van 37:08. Hij liep het juiste tempo voor een pr op een gecertificeerd parcours van 10.000 meter.

Ingrid Boelen en Marten van der Steeg kozen zaterdag ook voor een wedstrijd van 10 kilometer. Zij deden mee aan de Monnikenloop op Schiermonnikoog, die eveneens iets langer bleek te zijn dan 10 km. Van der Steeg lukte het voor het eerst om onder de 50 minuten te finishen in deze wedstrijd. Zijn tijd: 49:52. Boelen verbeterde haar record op het parcours van de Monnikenloop, die ze dit jaar voor de vijfde keer liep, met ruim één minuut. Ze finishte in 55:49.

KORT-lopers Jannes Dolfing en Arend Enting zochten de hoogte(verschillen) op bij de Zuudwoldiger Viaductenloop in Zuidwolde. De deelnemers moesten vier keer een viaduct op en af rennen en hadden te kampen met een stevige tegenwind op de kale stukken. Dolfing liep de 5 mijl (8 kilometer) in 30 minuten en werd vierde bij de heren 40+. Enting was zeer tevreden met zijn tijd van 35:16.

Laura Batterink liep zaterdag 32 kilometer, haar langste duurloop in aanloop naar de Marathon van Rotterdam op 13 april a.s. Ze deed mee aan het loopevenement de 32 van Kampen en liep deze als trainingsloop in 2:44:26.

Rudy Wolf en Sabina Geertsema liepen zondag een “rondje Nederland” in Arnhem. De hardloopwedstrijd Rondje Nederland dankt zijn naam aan het Openlucht Museum waar de Nederlandse geschiedenis is te zien. Het parcours, gekenmerkt door veel hoogteverschillen en onverharde en door de regen blubberige paden, van 5 en 10 km liep dwars over het museumterrein. Wolf liep de 10 km in 56:51 en Geertsema de 5 km in 35:51.

Eric Pepping ging in de Friese polders met succes de strijd tegen de wind aan. Hij liep de 14,19 km van de Oerpolderloop in It Heidenskip in 1:04:03, 2 minuten en 45 seconden sneller dan vorig jaar.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.