Modderweekend

Henri Vierhoven en Arend Enting, beiden lid van de loopgroep Westerbork, hadden beiden dit weekend een hardloopevenement gepland.
Ze kozen, voor de kenners logisch, voor een totaal verschillende discipline in de hardloopsport.
Arend Enting startte zaterdagmiddag in Norg bij de 20e Herfstcross. Een heuvelachtige, natte en modderige cross van 9km. Dat het parcours nat en modderig was, deerde Enting niet. Maar de heuvels, daar had hij meer moeite mee. Zijn directe concurrenten in de wedstrijd moest hij daar dan ook laten gaan, om ze vervolgens op het vlakke gedeelte weer bij te halen. Desondanks finishte Enting na 43.19 minuut met een tevreden gevoel. Meer zat er zaterdag in Norg niet in.

Henri Vierhoven, die steeds meer richting het traillopen gaat, was zondagmorgen al vroeg afgereisd naar Geldrop. Daar startte hij op de ’t is voor Niks marathontrail van 42.195km. Deze natuurloop kende met name de laatste 10km veel buckles. De omstandigheden waren ook in Geldrop zwaar. De wind had op veel plekken vrij spel op het parcours en ook hier, net als in Norg, waren de paden behoorlijk modderig. Vierhoven finishte na ruim 42 km in 5.20.59 uur.

Henri

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.