Snelle Koningsloop voor KORT-lopers

Persoonlijke records, snelle tijden en het podium, dat is in het kort het relaas van de KORT-lopers die aanwezig waren bij de Koningsloop in Beilen.

Met 16 atleten aan de start van de wedstrijd waren de mannen en vrouwen van de loopgroep Westerbork goed vertegenwoordigd in het startvak van de traditionele 5 en 10km wedstrijd op Koningsdag.
Gezien het totaal aantal deelnemers mag de loopgroep best trots zijn met zo’n afvaardiging. Op de 5km was Laura Batterink het meest succesvol. Na eerdere goede prestaties dit jaar, wist zij ook nu  snel te zijn door de 5km bij de V40 winnend af te sluiten met een tijd van 19.46 minuut.  Na Laura finishte Renate Kikkert in 25.41 minuut. Voor Renate was het haar eerste 5km wedstrijd. Zij was, zonder echt stuk te gaan best wel trots op haar tijd.
Trea de Vries, nog maar net begonnen bij de loopgroep(haar eigen woorden) finishte in een mooie tijd van 26.30 minuut. Ook haar zoon, Simon de Vries, liep de 5km. Hij was met 20.54 minuut een behoorlijk tikkie sneller dan mam. Marjon Speelman, die volgens inside information niet zo heel veel traint, was heel tevreden met haar tijd van 28.23 minuut. De rij bij de dames werd gesloten door Roelie Zwiers(31.00) en Henny Gritter(33.13).
Bij de heren was Jannes Dolfing goed voor de tweede plaats op de 5km bij de categorie H40, met een tijd van 17.29 minuut. Na hem finishte  René Lammerts van Bueren. Hij kon met een tijd van 20.10 minuut net niet onder de 20 minuten grens duiken. Wel liep hij ruim een minuut van zijn Pr af. Ook  de zoon van René, Wesley, liep mee. Hij finishte in 23.21 minuut.
Richard Kort, vandaag met 20.48 minuut een heel tevreden man, wil heel graag eens onder  de 20 minuten lopen. Over ruim 2 weken wil hij misschien bij onze eigen Midden DrentheLoop, weer eens een poging wagen. De omstandigheden moeten er dan wel naar zijn. Volgens eigen zeggen moet het dan niet te warm zijn en er moet net als bij deze Koningsloop, veel zuurstof in de lucht aanwezig zijn. Ook Richard had de volgende generatie bij zich in de persoon van Jurjen. Jurjen liep de 5km in 22.21 minuut.
Harry Vos, aan de vooravond van zijn nieuwe baan, morgen is zijn eerste werkdag in Beilen, finishte in de mooie tijd van 21.23 minuut.
Hedwig Batterink, die zijn eerste 5km-wedstrijd liep, finishte in 25.34 minuut.

Harry Prins, een dag eerder ook al aan de start van de Vuurtorenloop op Vieland was met 26.58(pr) minuut zichtbaar een blij man.  Marcel Kuizenga tenslotte, finishte in 26.58 minuut.
Op de 10km startten drie KORT-lopers. Rapste man hier was de man die al sinds mensenheugenis lid is van de loopgroep, Frits Michiels, in 48.59 minuut.

Hij werd gevolgd door Erwin Beuving, die nu niet te hard van start ging en daardoor een mooie tijd van 50.05 minuut scoorde.
Egge ten Have sloot de gelederen  van de loopgroep door in “trainingstempo” 51.53 minuut te lopen.

Een dag eerder werd op Vlieland de Vuurtorenloop georganiseerd. Bas en Harry Prins liepen hier de 5ZM, ruim 9km, in resp. 45.26 en 58.26 minuut.

Tot zover het verslag van de Koningsloop en de Vuurtorenloop. Komend weekend staan er wederom wedstrijden op het programma. Kijk eens op de loopagenda die op onze eigen site staat.  Prik ook eens een prestatieloop of een wedstrijd en vergeet dan niet om de uitslag aan ons door te geven. Dit kan eenvoudig via een link op de site.

Met vr groet,

De auteur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.