Sportieve week voor KORT-lopers Hanneke Scholing en Arend Enting

Hanneke Scholing op het podium in Bovensmilde. Foto van Arend Enting

Hanneke Scholing op het podium in Bovensmilde. Foto van Arend Enting

Hanneke Scholing van Trimclub Rijlust is goed op dreef. Ze werd zaterdag onder zeer warme omstandigheden tweede dame op de 4 mijl in Bovensmilde. Vorige week won de KORT-loopster nog de Goudplevierrun in Nieuw-Balinge. Scholings tijd van 28:59 op de 6,4 kilometer leverde haar niet alleen een podiumplaats op. Met deze tijd verbeterde de atlete, die trainster is van de Westerborker loopgroep Trimclub Rijlust, haar persoonlijk record op de 4 mijl met maar liefst 25 seconden.

Scholing liep de wedstrijd in Bovensmilde samen met haar man Arend Enting. Enting finishte 8 seconden voor zijn echtgenote in 28:51 en werd daarmee negende bij de heren.

Voor Enting was de 4 mijl van Bovensmilde zijn tweede hardloopwedstrijd deze week. Op dinsdagavond 8 juli deed de KORT-loper mee aan de Brinkloop in Diever. Daar liep Enting in de regen de 5 kilometer in 21:59. De Brinklopen vinden in juli en augustus elke dinsdagavond in Diever plaats. De deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 2,5 km, 5 km en 10 km.

Arend en Hanneke in Bovensmilde. Foto van Toli Schanssema

Arend en Hanneke in Bovensmilde. Foto van Toli Schanssema

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.