Bijzondere 4 Mijl Groningen voor Kort Lopers

Deze zondag was het weer tijd voor het grootste loopevenement van het Noorden, de 4 Mijl van Groningen. Bij deze wedstrijd van Haren naar de Vismarkt, Groningen, waren een aantal lopers van de Loopgroep Westerbork aanwezig. Hetty van Burg, liep voor het eerst samen met haar zoon Wessel een zeer nette tijd van 34.27min. Esther Draaisma, vol in training voor de 7 Heuvelenloop van Nijmegen, bewees dat met het trainen volgens een strak schema, de resultaten ook gaan komen. Volledig vlak gelopen in een tempo van 10km\u kwam Draaisma uit op een tijd van 38.59min, zij was hiermee 1.5min sneller dan vorig jaar. Harry Prins, normaal ook goed voor een vlakke race, had dit keer moeite om het tempo vlak te houden en eindigde op de Vismarkt in een tijd van 39.54min.

Erik Jager was gebrand om een goed resultaat neer te zetten en zette de laatste weken zijn trainingen volledig in het teken van deze 4 Mijl. Hij kwam na 26.53min over de finish, waarmee hij een PR mocht noteren op zowel de 5km (20.46min), als op de 4 Mijl. Hij was op de 4 Mijl 2.5min sneller dan zijn oude PR. Jos Hoornstra liep tenslotte ook een verdienstelijke wedstrijd. Hoornstra kwam in een tijd van 29.24min over de finish.

Jannes Dolfing liep zaterdag in Meppel, tijdens de Elzinga Reest Halve Marathon een 10km. Voor Dolfing verliep, de eerste wedstrijd na enkele weken ziekte, volgens planning. Ontspannend lopend kwam Dolfing, tevreden, in een tijd van 37.52min over de finish, hiermee eindigend op een 4e plaats.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.