Rustig weekend loopgroep Westerbork.

Rustig weekend loopgroep Westerbork.

Een zeer rustig weekend, dat kun je wel zeggen als je in de uitslagenlijsten van hardloopwedstrijden zoekt naar atleten van de loopgroep Westerbork. Slechts één hardloper was te traceren.
De enige getraceerde loper was Jannes Dolfing. Hij nam zaterdag 17 oktober deel aan de Zuidlaardermarktloop voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt. Dit jaar was de 40e editie van dit evenement. Het parcours loopt door het oude centrum van Zuidlaren. Dolfing liep de 10 kilometer (2 rondes van 5 kilometer) in een tijd van 36.47 minuut. Hij was hiermee best tevreden en gaf aan weer op koers te zijn ten aanzien van zijn tijden.

UPDATE: Later kwamen en nog uitslagen binnen van de Amsterdam Marathon.

Zondag 18 oktober namen 3 atleten van de loopgroep Westerbork deel aan de Marathon van Amsterdam. Hetty van Burg was de snelste van dit trio en bereikte de eindstreep na 21,195 kilometer in een tijd van 1.59.51. Sonja van Baar voltooide de halve in een tijd van 2.12.00 en Marcel Kuizenga bereikte de eindstreep in een tijd van 2.14.00. Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Toeristische highlights
Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn het Olympisch stadion, het Rijksmuseum en het Vondelpark.
Zuidl1

Zuidl2

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.