Druk weekend

Het was een druk weekend voor de Kort Mechanisatie lopers van Loopgroep Westerbork. Het parcours van de Hunebedloop op zaterdag in Havelte was dit jaar extra pittig, met veel gladde stukken en mooie klimmetjes. Hanneke Scholing wist, na 4 maanden blessureleed, meteen op podium te belanden. In een tijd van 39.28 min over de 8km wist zij de 3e plaats bij de V45+ te bemachtigen. Arend Enting wist de 8km in 40.33 af te leggen, terwijl Harry Prins de 5,5km in 36.04 beëindigde.

Zaterdagavond was er een nachttrailrun in het nationaal park de Drentsche Aa. Laura Batterink en Hetty van Burg liepen deze 18 kilometer op deze heldere avond, gezamenlijk als start van hun marathonvoorbereiding later dit jaar. Trailrunning begint steeds populairder te worden. Gezien het parcours van deze RunForestRun, wat zich kenmerkte door modder, sneeuw, boomstronken, hei en mul zand is dit niet verwonderlijk.

Zondag liep Hermien Koerts, tijdens de Arnoud Magnin Cross in Zuidlaren naar de eerste plaats bij de V40+. De 8km legde zij af in 39.58. Tevens was op zondag de mini-marathon van Apeldoorn. Een grote groep Kort lopers was aanwezig om deze mooie wedstrijd over een afstand van 10 Engelse Mijl te volbrengen. Teddy Bezuijen (1.13.15) en Richard Kort (1.13.16), Harry Vos (1.21.33), Henderikus Doorten (1.26.32) en John Meppelink (1.26.33) konden tevreden zijn met de gelopen tijden. De laatste loopster van Loopgroep Westerbork, Jacqueline Sandhövel, wist de 10EM in een tijd van iets meer dan 2 uur te volbrengen. Het was de eerste keer dat de trotse Sandhövel deze afstand volbracht.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.