Feline Platzer loopt marathon met 100 obstakels

The-Iron-VikingKORT-loopster Feline Platzer van Trimclub Rijlust uit Westerbork heeft zaterdag de loodzware marathon The Iron Viking in Spaarnwoude met succes uitgelopen. Gedurende ruim 42 kilometer moesten 100 hindernissen overwonnen worden over een parcours met in totaal 2.608 meter hoogteverschil. De Iron Viking wordt wel de Elfstedentocht van de obstakelruns genoemd. Slechts drie vrouwelijke deelnemers waagden zich aan het avontuur. Platzer haalde de finish ruim binnen de tijdslimiet van 8 uur.

Jannes Dolfing en Arnoud Gils liepen de Parkstadloop in Veendam. De KORT-lopers hadden het zwaar op het parcours met veel bochten en keerpunten én door het warme weer. Toch wisten beide hardlopers snelle tijden neer te zetten. Dolfing finishte in 36:42 en Gils in 36:52. Gils zat één seconde boven zijn persoonlijk record. Dolfings tijd was goed voor een derde plaats bij de heren.

Nico de Jong deed woensdagavond mee aan de Erflandenrun in Hoogeveen. De Rijlust-atleet haalde geen pr maar ging wel tevreden over de finish in een tijd van 21:42. Het lukte hem om vijf kilometer lang onder zijn zelfgestelde doel om 4 minuten en 20 seconden te lopen.

 

Feline voor een van de hindernissen.

Feline voor een van de hindernissen.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.