Henri Vierhoven loopt Ultra Trail

Henri Vierhoven stond zaterdag aan de start van de 50km Salland trail. Deze populaire trailwedstrijd over de Sallandse heuvelrug met de start in Nijverdal, bestond uit 2 verschillende rondes van 25km. De eerste ronde voornamelijk over de hardere zandpaden in de bossen werd vrij gemakkelijk afgelegd in 3 uur, de 2e ronde over de uitgestrekte heide was een stuk lastiger. Het merendeel van de 650 hoogtemeters was te vinden in dit deel van de route, daarnaast maakte het mulle zand het er niet makkelijker op. Vierhoven wist uiteindelijk in 6.38 uur de finish te bereiken.

Zaterdag werd tevens de 33e editie van de Halve Marathon van Haren gehouden. Esther Draaisma, Hetty van Burg en Arend Enting stonden aan de start. Draaisma liep hier haar eerste halve marathon. In een super constant tempo wist zij  de 21.1km af te leggen in 2.22 uur. Hiermee haar doel om binnen de 2.30 uur te finishen ruimschoots te overtreffen. Hetty van Burg wist haar ruime ervaring op de langere afstanden om te zetten in een mooie race met een finishtijd van 2.02 uur. Arend Enting liep voor het eerst sinds lange tijd weer eens een halve marathon op wedstrijdtempo. In een supervlakke race wist hij de finish te bereiken in 1.37 uur.

Alida de Vroome en Teddy Bezuijen liepen tijdens hun vakantie in Suriname, de SZF loop in Paramaribo. Deze wandel en trimwedstrijd over 4km, onder tropische omstandigheden werd door Bezuijen afgelegt in 16.31 min, waarbij hij helaas net buiten het podium viel. De Vroome was met een tijd van 26.37 min erg tevreden.

Finish

Gezamenlijk over de finish na ruim 6 uur bikkelen

Esther tevreden over de finish

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.