Renate Kikkert wint crosscircuit Geopark de Hondsrug 2016!

RenateKikkertGeoparkRenate Kikkert, lid van loopgroep Westerbork,  liep afgelopen zaterdag haar 4e wedstrijd in het crosscircuit van Geopark de Hondsrug. Het was de kleine Moere cross met vertrek in Grolloo. Het was een pittige cross over een afstand van 8,8 kilometer. Het lopen werd bemoeilijkt door de vele boomwortels. In het parcours was een brug opgenomen omdat anders niet droog over gekomen kon worden. Het parcours ging over onverharde paden langs de randen van de waterplas Kleine en grote Moere. Dit gebied kenmerkt zich door uitdagend zand en bos. Renate bereikte de eindstreep in een tijd van 50.12 minuut. In de eindrangschikking over de 6 wedstrijden bereikte zij hiermee een zeer verdienstelijke 1e plaats.

Annette Witterholt nam op zaterdag deel aan de vuurtorentrail van Ameland. De trail liep door de beschermde natuurgebieden op Ameland. Het was een pittige bos-, strand- en duinenloop met daarin veel steile heuvels en duinen. Annette liep 1 ronde van 10 kilometer en bereikte de eindstreep in een tijd van 1.14.25.

Laura Batterink zocht het nog wat verder van huis en nam op zondag deel aan de Utrecht Science Park marathon. Vanaf de start op het Science Park liep het parcours door het centrum van Utrecht via de Maliebaan, Singels en de Dom. Daarna werd koers gezet richting de natuur aan de Oostzijde van de stad. De Gemeente Bunnik werd doorkruist om de ronde te eindigen op de Uithof.

Laura liep de halve marathon en eindigde haar race in een tijd van 1.36.33 (netto tijd). In de categorie Vrouwen 45 behaalde zij hiermee een tweede plaats.

Dit bericht is geplaatst in Verenigingsnieuws. Bookmark de permalink.