Arend Enting maakt kilometers voor het dua- en triathlonseizoen

Arend Enting, lid van de loopgroep Westerbork, nam op zaterdag deel aan de halve marathon van Ommen. Over een volledig geasfalteerd maar mooi parcours liep hij de 21,1 kilometer in een tijd van 1.45.22. Arend zag deze wedstrijd als een training waarbij hij toe werkt naar een piek begin juni voor de NK Masters RunBikeRun/10-60-10.

 Rudy Wolf nam op zondag deel aan de eerste Urban trail in Groningen. Een Urban trail is een hardloopevenement maar dan anders. Bij het concept van de Urban trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. De tocht gaat onder andere door de Martinitoren, de Der Aa-kerk, Hotel Prinsenhof en de Drie gezusters. De run is geschikt voor loop-, stads- en cultuurfanaten. Hoewel het geen wedstrijd is en er geen tijd geregistreerd wordt, liep Rudy de 10 kilometer in een tijd van 1.04.09.

Op zondag stonden een 6-tal lopers van loopgroep Westerbork aan de start van een nieuwe wedstrijd in Drenthe, namelijk de 4 mijl van Emmen. Voor deze eerste editie schreven zich 2500 deelnemers in en hiermee werd een landelijk record gevestigd. Niet alleen de afstand maakt het zo bijzonder, maar met name de afwisseling in het parcours; de run gaat van Emmen Zuid naar Emmen centrum, via de nieuwe loopbrug richting Noordbarge, door de Hondsrugtunnel op weg naar het evenementenplein om vervolgens te eindigen op het ontmoetingsplein.  Het parcours is voorzien van veel uitdagende elementen bestaande uit o.a. kasseien, bruggen en tunnels. De start ligt 9 meter (nap) lager dan de finish.  Hetty van Burg was de snelste van dit 6-tal in een tijd van 34.33 min, gevolgd door Chery Wortelboer in een tijd van 34.49 min. Tineke Hoiting  35.02 min, Bas Prins 35.37 min, Henriette Wortelboer 41.19 min en Esther Draaisma behaalde de eindstreep in een tijd van 41.33 min.

Rudy Wolf 03-04-2016

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.