Jannes Dolfing wordt 1e bij Pykstra Rundeloop.

Het was een rustig weekend voor de Kort Mechanisatie lopers van loopgroep Westerbork. Slechts een handjevol atleten waagde zich aan een wedstrijd. Jannes Dolfing liep zaterdag voor het 3e achtereenvolgende jaar de Pykstra Rundeloop in Zwartemeer. Met een gemiddelde van 3.35 minuut per kilometer bereikte hij een tijd van 35.51 over een afstand van 10 kilometer. Hij behaalde hiermee de 1e plaats in het klassement van de heren 40+ en een 3e plaats overall.

Hetty van Burg liep de avond Mar-athon van Sneek.  Het eerste gedeelte voerde door de stad, vervolgens over fietspaden. Na 10 kilometer was er een stuk onverhard, daarna volgden schelpenpaden afgewisseld met asfalt. Vanaf 21 kilometer was de route geheel verhard. De zon ging om 22.06 uur onder en tegen 22.30 uur trad de duisternis in. Hetty liep een zeer vlakke marathon met een gemiddelde van 10 kilometer per uur en bereikte de eindstreep in een tijd van 4.14.38 uur. Hiermee haalde ze  een dikke 14 minuten van haar PR af.

Erik Jager nam deel aan de runforestrun in Dwingeloo. Na 35 kilometer ploeteren bereikte hij de eindstreep in een tijd van 3.26.00uur. Zijn eigen woorden waren: een trail is toch totaal anders dan een wegwedstrijd.

Bas Prins  en Harry Prins deden mee aan de TT run op het circuit van Assen voorafgaand aan de TT races van het volgend weekend. Bas liep 1 ronde van 4,5 kilometer. Zijn doel was om onder de 20 minuten te lopen en dat is gelukt,. Zijn eindtijd was 19.25minuten.  Harry liep ook  1 ronde van 4,5 kilometer en bereikte de finish in een tijd van 25.50. Hiermee was ook hij een tevreden man.

Van een aantal lopers en/of loopsters hebben wij geen resultaten doorgekregen. Voor ons als commissie is het geen doen om alles op te zoeken. Daarom nogmaals het verzoek om de resultaten voor 18.00uur op zondagavond door te geven. Bedankt voor de moeite! Arend, Henri en Erna.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.