KORT-lopers winnen Aqua Klimcross in Sibcolu

Hanneke Scholing

Hanneke Scholing

KORT-lopers Jannes Dolfing en Rogier van Vliet zaten elkaar zaterdag op de hielen bij de Aqua Klimcross in Sibcolu. Tijdens de hardloopwedstrijd met natuurlijke obstakels van 6 kilometer moesten de deelnemers 20 keer een steile zandhelling met een stijgingspercentage van gemiddeld 30 procent bedwingen en vier keer door 100 meter heupdiep water rennen. Toen Dolfing zijn eindsprint inzette, kon Van Vliet, met zijn 20 jaar één van de jongste leden van Loopgroep Westerbork (voorheen Trimclub Rijlust), hem echt niet meer bijhouden.

Dolfing versloeg niet alleen zijn clubgenoot van Loopgroep Westerbork met acht seconden, maar werd ook eerste bij de heren 40 + en 4e op de gehele wedstrijd. Hij finishte in 29:48 en Van Vliet in 29:57. Van Vliets tijd was goed voor de vierde plaats bij de heren jonger dan 40 jaar. Het jonge looptalent zei tevreden te zijn over de opbouw van zijn wedstrijd.

Hanneke Scholing, naast hardloopster ook trainster van Loopgroep Westerbork, en Marten van der Steeg deden mee aan de lange aquacross van 12 kilometer. Zij werden met 30 hellingen en 6 doorwadingen geconfronteerd. Scholing won in een tijd van 1.13.36 de wedstrijd van de dames 40+. Voor haar geen spannende strijd om de eerste plaats. De tweede dame finishte vier minuten na Scholing, die deze wedstrijd vorig jaar ook al won. Van der Steeg kwam na één uur, 14 minuten en 13 seconden over de eindstreep.

Arnoud Gils deed zaterdagavond mee aan de Singelloop in Hollandscheveld. Na een vakantie en een blessure slaagde hij erin om de 5 kilometer in 18:03 te lopen. Een snelle tijd na zes weken looprust. Gils’ sterke comeback belooft veel goeds voor het komende wedstrijdseizoen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.