KORT-lopers in actie in Drenthe, Groningen en Baarn

Hetty van Burg tijdens de Bommenberendloop

Hetty van Burg tijdens de Bommenberendloop

Het is duidelijk dat de zomervakantie nu definitief voorbij is. De afgelopen week kwamen diverse KORT-lopers in actie. René Lammerts van Bueren van Loopgroep Westerbork haalde zaterdag een persoonlijk record bij de 4 Mijl van Zweeloo. Op het zware, omverharde parcours liep de KORT-loper de afstand van 6,4 kilometer ruim anderhalve minuut sneller. Zijn tijd van 26:58 leverde Lammerts van Bueren een vierde plaats in het algemeen klassement op en een eerste plaats in zijn leeftijdscategorie.

De 4 Mijl van Zweeloo, een initiatief van Rolf de Vries uit Aalden, was georganiseerd voor het goede doel: steun voor moeders, kinderen en studenten in Oeganda. De Vries loopt in mei 2015 een marathon in Oeganda. Alle deelnemers aan de wedstrijd van 42,2 kilometer op de evenaar dienen 10.000 euro bij te dragen voor het goede doel.

Ook KORT-loper Henri Vierhoven leverde zaterdag een knappe prestatie. Hij deed mee aan de eerste Raven Trail in Vledderveen. De onverharde route van 32 kilometer die Vierhoven liep ging door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Henri Vierhoven op de Raven Trail in het Drents-Friese Wold.

Henri Vierhoven op de Raven Trail in het Drents-Friese Wold.

Baukje Jonker deed zondag mee aan de Royal Run, de eerste hardloopwedstrijd rond Paleis Soestdijk in Baarn. Jonker liep twee rondes van 3,5 kilometer door het park en de bossen van Paleis Soestdijk. Ze finishte in een tijd van 45:43.

Hetty van Burg liep zondag een halve marathon in Groningen. Ze liep de Bommen Berendloop, waarmee jaarlijks het Gronings Ontzet van 1672 wordt gevierd, in 1 uur, 56 minuten en 10 seconden.

Arnoud Gils werd vrijdag tweede op de Zandstrooisterloop in Schoonebeek. Hij was tevreden over zijn tijd van 38:08 op de 10 kilometer en ziet de wedstrijd als een goede training voor de hardloopcompetitie die volgende week weer start.

Jannes Dolfing was donderdagavond de snelste 40-plusser bij de heren op de 10 km van de Wiekloop in De Wijk. Zijn tijd van 37:26 was goed voor een vierde plaats in het eindklassement.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.