Succes en tegenslag in Appelscha voor KORT-lopers

Nico de Jong van Loopgroep Westerbork liep zondag de Meppel City Run in 29:06. Het was De Jongs eerste wedstrijd na een blessureperiode. De Jong liep geen persoonlijk record, maar slaagde er wel in om ruim 1.100 hardlopers in te halen tijdens de wedstrijd over 4 mijl (6,4 kilometer).

Zes KORT-lopers gingen zaterdag van start op de halve marathon in Appelscha. De wedstrijd, die onder warme en benauwde weersomstandigheden plaatsvond, bestond uit twee grotendeels onverharde ronden van 10,5 kilometer door het Drents-Friese Wold. Hanneke Scholing werd eerste bij de 35+ dames in een tijd van 1:48:29. Marten van de Steeg liep een pr in 1:46:17. De tijd van Richard Kort, 1:49, was goed voor een vijfde plaats bij de heren onder de 40 jaar.

Arend Enting, Harry Vos en Hetty Verburg zagen zich gedwongen uit te stappen vanwege het warme weer. Zij voltooiden allemaal één ronde van de wedstrijd.
Laura Batterink was maandagavond de snelste dame in de catagorie 35+ bij de Lichtstadloop in Gramsbergen. De KORT-loopster liep de wedstrijd van 10 kilometer door het verlichte Overijsselse stadje in 42:47. De KORT-loopster bleef de nummer twee ruim drie minuten voor en werd tweede in het algemeen klassement.

Richard Kort in Appelscha. Foto van Toli Schanssema

Richard Kort in Appelscha. Foto van Toli Schanssema

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.