Laura Batterink tweede bij de eerste Beiler Koningsloop

Op zaterdagavond 26 april vond de eerste Beiler Koningsloop, georganiseerd door Loopgroep Beilen, plaats. Deze wedstrijd is de opvolger van de Koninginneloop en kent hetzelfde parcours, dat wordt gekenmerkt door een paar venijnige klimmetjes. 12 KORT-lopers verschenen in Beilen aan de start. Zes van hen haalden een persoonlijk record.

Richard en Nina Kort liepen allebei een pr op de 5 kilometer. Foto van Hanneke Scholing

Richard en Nina Kort liepen allebei een pr op de 5 kilometer. Foto van Hanneke Scholing

Laura Batterink werd op de 5 kilometer tweede bij de dames 40 plus in een tijd van 20:36. Bij de heren zaten Richard Kort (20:45), Arend Enting (20:57), Harry Vos (21:05) en Nico de Jong (21:07) elkaar op de hielen. Kort, Vos en De Jong liepen een persoonlijk record. Vooral Kort was blij met zijn tijd, die voor hem als verrassing kwam na een periode van blessures. Ook zijn dochter Nina Kort, die nog te jong is om lid te worden van Trimclub Rijlust, liep een pr op de 5 km in 27:25.

Bij de 10 kilometer was Jannes Dolfing de snelste man van Trimclub Rijlust uit Westerbork. Hij legde het parcours van twee rondjes van 5 kilometer met in totaal zes pittige korte klimmetjes in 36:47 af. Dolfing verbeterde zijn tijd van vorig jaar met 23 seconden en werd vierde bij de heren 40 plus.

René Lammerts van Bueren (42:32), Teddy Bezuijen (42:42) en Martin Speelman (42:44) probeerden elkaar te snel af te zijn, wat de eerste twee lopers een pr opleverde. Speelman, die binnenkort een hardloopwinkel in Assen opent, haalde zijn persoonlijke doelstelling om 4 minuten en 16 seconden per kilometer te lopen. Na hen finishten nog drie KORT-heren: Henderikus Doorten (43:39), Frits Michiels (47:56) en Hans de Boer (58:50). Ook De Boer liep in Beilen een pr.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.