Brinklaan-lopers op Pole-position

13418926_1759019254342294_4158270104329709255_n In april gestart met een loopclinic voor beginners bij de Loopgroep Westerbork, op zaterdag 18 juni Pole-position aan de start van de TT-run in Assen. Vier enthousiaste hardlopers, tevens buren aan de Brinklaan in Westerbork, deden mee aan deze run, samen met duizenden andere sportievelingen. Vol adrenaline hebben een paar duizend hardlopers zich aan de start verzameld. De stoplichten staan op rood, er klinkt opzwepende muziek, en het publiek op de hoofdtribune en de baancommissaris moedigen de lopers flink aan. Donkere wolken hebben zich dan al verzameld boven het circuit en wachtend op het startschot, begint het keihard te regenen. Maar dan telt de zoemer af: “five, four, three, two, one…”, de lampen springen op groen en dan, gas! Weg zijn de lopers.

Deze zaterdag is er van alles georganiseerd op het TT-circuit; de aftrap voor alle festiviteiten in de TT-week. Zo is er een loopwedstrijd voor kinderen, een tocht voor handbikers, maar ook een wedstrijd voor skeeleraars. Er konden drie afstanden worden afgelegd door de hardlopers: één, twee of drie rondes van 4.4 kilometer over het snelle asfalt van het Assense circuit.

Wat een belevenis! Een beetje schuin door de bochten, dat voel je in je knieën, slalommen tussen de medelopers door en halverwege staat er een samba-band om de energie nog wat op te zwepen. Helaas niet met zoveel publiek in de moeilijke bochten als tijdens de motorraces, maar het plezier is er niet minder om. Onderweg bordjes met de reeds afgelegde afstand en dan komt de hoofdtribune weer in zicht bij de laatste bocht. De finish! Nog even wat extra kracht bijzetten in de laatste paar honderd meter om dat persoonlijke record te bereiken. Bij de finish wordt iedereen onthaald door echte ‘pitspoezen’ die alle lopers een medaille uitreiken. De een lacht, een ander snakt naar adem of drinkt in één teug dat energiedrankje op. Een prachtige ervaring en mooie race over het circuit en alle Brinklaan-lopers hebben een persoonlijk record gelopen!

De Loopgroep Westerbork organiseerde een 10-weekse loopclinic voor beginnende of opnieuw startende hardlopers onder leiding van enthousiaste trainers vanuit de loopgroep. In tien weken werkte een groep van ongeveer 20 lopers aan uithoudingsvermogen, loopscholing en looptechniek. Van enkele minuten hardlopen in de eerste week, naar een half uur aaneengesloten lopen in de laatste week, met als afsluiter de route van de Midden-Drenthe loop bij Kort in Zwiggelte. Het was ontzettend leuk om te doen en een goede manier om hardlopen te ontdekken, of weer op te bouwen. We gaan door met de vervolgtrainingen, om één uur aaneengesloten hardlopen vol te kunnen houden!

Brinklaan-lopers finish

Dit bericht is geplaatst in Verenigingsnieuws, Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.